AutomatiseringFarmConnectSoftware en eindstationsVentilatieLiermotoren en toebehorenAlarmapparatuur
Vraag onze whitepapers aan Onze oplossingen (2)
1 / 2 Natuurlijke ventilatie

Natuurlijk geventileerde rundveestallen met gordijnregeling en recirculatieventilatoren
Een vochtige stal is een broedplaats voor allerlei ziektekiemen. Mastitis, hittestress, klauwaandoeningen en overlast van vliegen, het zijn allemaal problemen die kunnen ontstaan als gevolg van een niet optimaal geregeld stalklimaat. Het belangrijkste doel van ventilatie is het creëren en behouden van een goede luchtkwaliteit in de stal. 

Oplossing downloaden
2 / 2 Big data

Voor het creëren van toegevoegde waarde binnen de gehele keten
Het boerenbedrijf kent veel leveranciers. De veehouder heeft echter geen idee of de kwaliteit van aangevoerde producten en middelen de beste keuze is voor zijn bedrijf. Laat staan wat er op andere bedrijven gebeurt. Big data kan hier het verschil maken. 

Oplossing downloaden
Ons assortiment Voor bedrijfsoplossingen

Complete rundveestalautomatisering
voor een optimaal resultaat

Meer dan 45 jaar een begrip
Actief in meer dan 40 landen
Complete stalautomatisering
Wat anderen zeggen Daar zijn we trots op
Sven van Genugten (Genugten Agri, partner in Nederland)

Stienen is onze vaste partner op gebied van ventilatietechniek bij de projecten die wij uitvoeren. Onze klanten zijn tevreden over de betrouwbaarheid, de kwaliteit van de producten en het gebruiksgemak van de apparatuur. Hierdoor hebben wij recent bij een aantal grote projecten in China (8.000 zeugen) en Roemenië (20.000 vleesvarkens) ook weer gekozen om het gehele klimaat en alarmsysteem met Stienen apparatuur uit te rusten.

Richard Kerkers (Kelgro, partner in Nederland)

Wij werken al jaren samen met Stienen BV en hebben hier goede ervaringen mee. Dit komt door onder andere het juiste aanbod van artikelen, maar ook de communicatie tussen onze inkoopafdeling met de verkoopafdeling van Stienen BV. Dit gaat via korte lijnen, waardoor je meestal dezelfde 2 a 3 aanspreekpunten hebt. Ook de levering van de bestelde artikelen gaat (indien ze op voorraad zijn) volgens afspraak. Daarnaast is het ook mogelijk om artikelen met spoed te laten bezorgen of af te halen. Wanneer er klachten of problemen zijn, worden deze correct behandeld door de medewerkers. Kortom, ook in 2021 willen we deze prettige samenwerking graag voorzetten!

Peter
Kom met ons in contact Gedurende kantooruren staat een medewerker uit ons team u graag te woord.

Stalmanagement

CL-5400: De CL-5400 is voorzien van vrijwel alle mogelijke ventilatieregelingen die in de moderne rundveehouderij voorkomen. U hebt de constante controle over het stalklimaat en kunt het, waar nodig, bijstellen. De rundveecomputer beschikt over een ventilatiegroep en acht gordijnregelingen. Deze regelingen zijn gekoppeld aan verschillende temperatuursensoren en zijn afzonderlijk in te stellen. Op basis van de gemeten staltemperatuur stuurt de computer de gordijnen verder open of dicht. De CL-5400 is voorzien van meteocompensatie. Samen met het weerstation en de regensensor zorgt de rundveecomputer dat regen- en windinvloeden op het stalklimaat zoveel mogelijk beperkt worden.  Het weerstation kan met meerdere stallen tegelijk communiceren. Verder is de CL-5400 voorzien van een beknellingsbeveiliging en een dagelijkse, automatische, korte open/dicht-sturing om een lange levensduur van de gordijnen te garanderen.

FarmConnect

FarmConnect: De FarmConnect bedrijfssoftware verzamelt alle actuele en historische gegevens van alle regelcomputers op uw bedrijf, combineert deze data met elkaar en presenteert ze in duidelijke overzichten, grafieken en tabellen. Met FarmConnect hebt u toegang tot uw bedrijfsdata.  U bent altijd en overal ter wereld met uw bedrijf ‘connected’ en kunt meteen ingrijpen, indien noodzakelijk.

Remote Control

FarmRemote: De WEB-SEC bouwt een veilige en versleutelde VPN-verbinding (Virtual Private Network) op met een cloudserver. Met een smartphone, tablet of PC kunt u dan een veilige internetverbinding met de server maken en display en toetsenbord van een Stienen-computer overnemen. Op deze manier is het mogelijk om uw bedrijf op afstand veilig te monitoren en zo nodig in te grijpen.

Ventilatie 

EcoProp: De ECO-Prop onderscheidt zich door zijn energiezuinige karakter. Door zijn grote diameter verplaatst de Eco-Prop een gelijke hoeveelheid lucht als gebruikelijke kleinere ventilatoren, maar met een veel lager toerental. Dit heeft drie voordelen:
1. een aanzienlijke besparing in energie
2. een laag geluidsniveau
3. minder tocht en een gecontroleerde luchstroom
De ECO-Prop is rondom voorzien van een kunststof plaat en is nauwkeurig regelbaar met de MPM-5 of SPM-6/12 vermogensregelaar of een frequentieregelaar.

Luchtinlaat

Aerowing: Het belangrijkste van een gezond klimaat is een goede luchtverdeling. Deze kenmerkt zich door een rustige en constante beweging van de lucht. De staltemperatuur blijft constant en tocht wordt voorkomen. Voldoende luchtverversing is nodig om CO2, ammoniak en stof af te voeren, zodat uw dieren gezond blijven. Stienen BE heeft de AeroWing ontwikkeld om de  luchtverdeling in uw pluimveestal onder alle omstandigheden zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Peter