AutomatiseringVoerenFarmConnectSoftware en eindstationsVentilatieLiermotoren en toebehorenAlarmapparatuur
Vraag onze whitepapers aan Onze oplossingen (9)
1 / 9 Automatisering en management

Totaaloplossing voor pluimveestallen
Iedere agrarisch ondernemer wil graag de volledige controle over alle processen in zijn of haar stallen: op maat en geheel of gedeeltelijk geautomatiseerd. De dieren staan centraal en dienen onder de best mogelijke groei- en leefomstandigheden gehouden te worden.

Oplossing downloaden
2 / 9 Combi-ventilatie

Beproefd ventilatieconcept voor vrijwel alle klimaatzones ter wereld
Extreme temperatuurverschillen vormen de grootste uitdaging voor klimaatregeling. Zowel hitte (stress) en kou (tocht) leiden tot uitval bij de dieren. Combi-ventilatie is een beproefd ventilatieconcept dat geschikt is voor vrijwel alle klimaatzones ter wereld.

Oplossing downloaden
3 / 9 Dwarsventilatie

Met lage luchtsnelheden veel frisse lucht binnenhalen 
Een snelle en effectieve luchtverversing. Met lage luchtsnelheden veel verse buitenlucht binnenhalen voor een optimale luchtkwaliteit en met minimale temperatuurverschillen in de stal. Dwarsventilatie is een ventilatieprincipe dat dit mogelijk maakt.

Oplossing downloaden
4 / 9 Gelijkdrukventilatie

Ventilatieconcept voor scharrelstallen en vrije-uitloopstallen 
In een toenemend aantal landen zien we steeds meer vrije-uitloopstallen. De ervaring van leghennenhouders en het advies van klimaatspecialisten heeft ons geleerd in vrije-uitloopstallen te kiezen voor een gelijkdrukventilatiesysteem. 

Oplossing downloaden
5 / 9 Natuurlijke ventilatie

Ventilatie op basis van temperatuurverschil 
Natuurlijke ventilatie is het meest eenvoudige ventilatieconcept. Het is ventilatie op basis van temperatuurverschil en het natuurlijke schoorsteeneffect in de stal. Warme lucht stijgt op en verdwijnt via een opening in de nok van de stal. Via een regelmechanisme kan de hoeveelheid af te voeren lucht gestuurd worden. 

Oplossing downloaden
6 / 9 AeroX-concept

Klimaatoplossing voor stallen in gebieden met een sterk wisselend buitenklimaat
De AeroX lucht-water-warmtewisselaar bevindt zich op hoogte van de luchtinlaat aan de buitenkant van de stal. Door dit kunststof slangenpakket wordt verse buitenlucht de stal in getrokken. Het water dat door deze slangen stroomt heeft de temperatuur van het grondwater aangenomen.

Oplossing downloaden
7 / 9 Traditionele grondstal

Meest voorkomend type huisvesting bij vleeskuikens 
Bij traditionele grondhuisvesting bevindt het koppel vleeskuikens zich in een grote ruimte op de grond. De grondstal kenmerkt zich vaak door luchtinlaatventielen in beide zijgevels Traditionele grondhuisvesting is wereldwijd het meest voorkomende systeem waarin vleeskuikens gehouden worden. 

Oplossing downloaden
8 / 9 SmartFeed voerconcept

Inzicht in en controle over voer- en waterverbruik, diergewicht en prestaties 
De juiste hoeveelheid voer op het juiste tijdstip bij de dieren in de stal. Een dagelijks inzicht in het voerverbruik, het waterverbruik, de voerkosten en het diergewicht geven u een duidelijk beeld over de prestaties en het welzijn van uw dieren.

Oplossing downloaden
9 / 9 Big data

Voor het creëren van toegevoegde waarde binnen de gehele keten
Het boerenbedrijf kent veel leveranciers. De veehouder heeft echter geen idee of de kwaliteit van aangevoerde producten en middelen de beste keuze is voor zijn bedrijf. Laat staan wat er op andere bedrijven gebeurt. Big data kan hier het verschil maken. 

Oplossing downloaden
Ons assortiment Voor bedrijfsoplossingen

Complete stalautomatisering
voor een optimaal resultaat

Met zo min mogelijk kosten een zo hoog mogelijk resultaat. Dat lukt alleen als u kunt vertrouwen op bewezen techniek die dag in dag uit zorgt voor een optimaal stalklimaat. Waarbij u altijd en overal exact kunt bekijken wat er gebeurt en direct kunt ingrijpen, mocht dat nodig zijn. Het biedt u de kans om efficiënt te werken en uw medewerkers goed aan te sturen. Zo bent u verzekerd van het hoogst mogelijke resultaat voor uw bedrijf. Bij Stienen BE bent u aan het juiste adres om de stap naar complete stalautomatisering te maken.

In onze folder PoultrySolution kunt u meer lezen over Stalautomatisering voor de moderne pluimveehouderij. 

Meer dan 45 jaar een begrip
Actief in meer dan 40 landen
Complete stalautomatisering
Wat anderen zeggen Daar zijn we trots op
Jan Kuijpers (pluimveehouder in Nederland)

Kuijpers Kip doet al meer dan 25 jaar zaken met Stienen BE. Bij onze nieuwe kippenstal is Stienen al vanaf het begin de sparringpartner. Het resultaat mag er wezen. Een samenwerking tussen Kuijpers Kip, Stienen en Inno-Plus heeft er voor gezorgd dat we nu een kippenstal hebben ontwikkeld die super energiezuinig is met zeer lage emissies. Ook het voorbehandelen van de lucht voordat deze bij de kuikens komt, wordt verzorgd door de apparatuur van Stienen. Stienen is bereid om mee te denken en wanneer dit nodig is, maatwerk te leveren. De computers zijn makkelijk in bediening en door het grote touchscreen heb je meteen een goed overzicht wat zich afspeelt in de stal. Ook FarmConnect is ideaal. Zo kun je overal waar je bent je stal goed in de gaten houden en met storingen direct zien wat er aan de hand is.

Sven van Genugten (Genugten Agri, partner in Nederland)

Stienen is onze vaste partner op gebied van ventilatietechniek bij de projecten die wij uitvoeren. Onze klanten zijn tevreden over de betrouwbaarheid, de kwaliteit van de producten en het gebruiksgemak van de apparatuur. Hierdoor hebben wij recent bij een aantal grote projecten in China (8.000 zeugen) en Roemenië (20.000 vleesvarkens) ook weer gekozen om het gehele klimaat en alarmsysteem met Stienen apparatuur uit te rusten.

Richard Kerkers (Kelgro, partner in Nederland)

Wij werken al jaren samen met Stienen BV en hebben hier goede ervaringen mee. Dit komt door onder andere het juiste aanbod van artikelen, maar ook de communicatie tussen onze inkoopafdeling met de verkoopafdeling van Stienen BV. Dit gaat via korte lijnen, waardoor je meestal dezelfde 2 a 3 aanspreekpunten hebt. Ook de levering van de bestelde artikelen gaat (indien ze op voorraad zijn) volgens afspraak. Daarnaast is het ook mogelijk om artikelen met spoed te laten bezorgen of af te halen. Wanneer er klachten of problemen zijn, worden deze correct behandeld door de medewerkers. Kortom, ook in 2021 willen we deze prettige samenwerking graag voorzetten!

Jolien Driessens (vleeskuikenhouder in België)

We zijn zeer tevreden over de producten van Stienen in onze stallen o.a.: inlaatventielen, stalcomputer PL9500, Stienen computer/zekeringkast. Ze zijn overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk. Ook een groot pluspunt is dat Stienen kortbij gelegen is voor ons. Bij vragen of problemen staan ze altijd snel en heel klantvriendelijk klaar om te helpen.

Kuzbasskiy broiler LLC (Novokuznetsk, Rusland)

Ons bedrijf gebruikt al jaren regelapparatuur van Stienen voor de klimaatregeling van opgroeiende vleeskuikens en ouderdieren. De Stienen-regelaars hebben zich in de praktijk bewezen als zeer betrouwbaar. De besturingssoftware is overzichtelijk en logisch ontworpen en draagt bij aan het snel opleiden van nieuwe medewerkers. We zijn zeer tevreden over onze samenwerking.

Peter
Kom met ons in contact Gedurende kantooruren staat een medewerker uit ons team u graag te woord.

Stalmanagement

PL-9500 management computer: Door de grafische weergave van parameters zoals temperatuur, water, voer, gewicht, productie, relatieve luchtvochtigheid (RV), kooldioxide (CO2) en ammoniak (NH3) beschikt u in één oogopslag over de belangrijkste management informatie. Alle vitale processen in de stal laten zich zo eenvoudig en overzichtelijk regelen, bewaken en sturen.

FarmConnect

FarmConnect: Met de FarmConnect bedrijfssoftware kunt u data uit onze pluimveemanagementcomputers omzetten in managementinformatie. FarmConnect verzamelt alle actuele en historische gegevens van alle computers op uw bedrijf en presenteert deze in duidelijke overzichten, grafieken en tabellen. Dankzij deze bedrijfssoftware heeft u centraal toegang tot uw bedrijfsgegevens. U bent altijd en overal ter wereld met uw bedrijf ‘connected’ en kunt meteen ingrijpen, indien noodzakelijk. 

Remote Control

FarmRemote: Met de remote control-optie kunt u op een veilige manier via smartphone, tablet of PC verbinding maken met onze managementcomputers. Op deze manier is het mogelijk om op grote afstand het agrarisch bedrijf veilig te monitoren en zo nodig in te grijpen. 

Voersysteem

SmartFeed: Voerkosten zijn een belangrijke factor voor ieder bedrijf. Door een voerweger te koppelen aan een van onze managementcomputers, beheerst u deze kostenpost voortaan zo efficiënt en zorgvuldig mogelijk. U beheert de silovoorraden, doseert het waterverbruik en rapporteert de water/voerverhouding. Daarbij kunt u meerdere stallen tegelijk voeren.

Dierweging

SmartWeigh: Met ons dierweegsysteem volgt u nauwgezet de ontwikkeling van uw dieren. De gewichtstoename wordt vertaald in belangrijke kengetallen zoals: gemiddeld gewicht, groei, normgewicht en uniformiteit. Onze pluimveemanagementcomputer toont deze gegevens in nauwkeurig samengestelde grafieken op een overzichtelijk display. Zo heeft u een duidelijk inzicht in de gezondheid en prestaties van uw dieren. 

Eiertelling

SmartCollect: Het is belangrijk dat de eieren met alle zorgvuldigheid en een zo hoog mogelijke snelheid worden aangeboden aan de eierinpakmachine. De eiertelfunctie zorgt voor een zeer nauwkeurige registratie van alle gelegde eieren per etage en rij en geeft u een volledig inzicht in de eierproductie. De terugloopdetectie (optie) zorgt ervoor dat het eventueel teruglopen van de band geen onnauwkeurigheden in uw telling geeft. U regelt en bewaakt het complete proces. Wanneer er continuïteit is, weet u dat uw dieren het goed doen. 

Geregelde minimum ventilatie

AQC: Een goed minimum ventilatieniveau is belangrijk voor het reduceren van vocht, CO2, NH3 en stof in uw stal. Wanneer de managementcomputer de actuele klimaatbehoefte voor uw bedrijf heeft berekend, zorgt de AQC meet- en regelunit dat – onafhankelijk van weersinvloeden en drukverschillen – de (geregelde) ventilatoren de juiste hoeveelheid lucht ventileren.

Ventilatiekokers met kliksysteem

Compact kokers: Stienen BE levert enkel- en dubbelwandige ventilatiekokers in slimme compactuitvoering voor de luchtinlaat en luchtafvoer. De ventilatiekokers passen naadloos op de AQC meet- en regelunits en SGS ventilatoren. Als één systeem zijn ze solide en snel te monteren (kliksysteem). 

Luchtinlaat

Aerowing: De juiste hoeveelheid lucht met de juiste snelheid op de juiste plaats bij uw dieren. Dit is een belangrijke voorwaarde voor een gezond klimaat. Onze managementcomputers beschikken standaard over regelingen die de temperatuurverschillen in uw stal minimaliseren. In combinatie met de door onze robuuste EGM-liermotoren aangestuurde AeroWing inlaatventielen bent u verzekerd van het juiste ventilatiepatroon.

Lucht-water-warmtewisselaar

AeroX: De AeroX lucht-water-warmtewisselaar kan ingezet worden voor het voorconditioneren van lucht. Bij geschikte bodemlagen kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van de warmteopslag in de bodem. Ter hoogte van de luchtinlaat in de stal en zo dicht mogelijk bij de dieren – bevindt zich een lucht-water- warmtewisselaar. Het water in de kunststof slangen is in de winter warmer dan de binnenkomende lucht, waardoor deze opwarmt. In de zomer dat omgekeerd. 

 

 

 

Peter