AutomatiseringVoersystemenFarmConnectSoftware en eindstationsVentilatieLiermotoren en toebehorenAlarmapparatuur
Vraag onze whitepapers aan Onze oplossingen (5)
1 / 5 Automatisering en management

Totaaloplossing voor varkensstallen
Iederen agrarische ondernemer wil graag de volledige controle over alle processen in zijn of haar stallen: Op maat en geheel of gedeeltelijk geautomatiseerd. De dieren staan centraal en dienen onder de best mogelijke groei- en leefomstandigheden gehouden te worden.

Oplossing downloaden
2 / 5 Centrale afzuiging

Wanneer een enkel emissiepunt noodzaak wordt
Het centraal meten van de luchtkwaliteit zegt iets over de algemene toestand in de stal en kan reden zijn om te kiezen voor centrale afzuiging. Feit is dat we wereldwijd een trend waarnemen van varkensstallen met directe afzuiging naar stallen met een centrale afzuiging.

Oplossing downloaden
3 / 5 Optimal Bio Security Ventilation

Overdrukventilatie met luchtfiltering
Het PRRS of Abortusblauw is een frequent voorkomende virusziekte bij varkens. Voor fokkerij- en KI-organisaties is het belangrijk om dit virus en andere ziekteverwekkers buiten de deur te houden. Overdrukventilatie in combinatie met luchtfiltering en een goede interne bio-veiligheid bieden uitkomst.

Oplossing downloaden
4 / 5 Gelijkdrukventilatie

Voor de nieuwste diervriendelijke stalconcepten met vrije uitloop
De wijze waarop varkens worden gehuisvest en gehouden worden verandert. Duurzame systemen die vragen om een nieuw, goed werkend ventilatieconcept: het gelijkdrukventilatieconcept.

Oplossing downloaden
5 / 5 Big data

Voor het creëren van toegevoegde waarde binnen de gehele keten
Het boerenbedrijf kent veel leveranciers. De veehouder heeft echter geen idee of de kwaliteit van aangevoerde producten en middelen de beste keuze is voor zijn bedrijf. Laat staan wat er op andere bedrijven gebeurt. Big data kan hier het verschil maken. 

Oplossing downloaden
Ons assortiment Voor bedrijfsoplossingen

Complete stalautomatisering
voor een optimaal resultaat

Met zo min mogelijk kosten een zo hoog mogelijk resultaat. Dat lukt alleen als u kunt vertrouwen op bewezen techniek die dag in dag uit zorgt voor een optimaal stalklimaat. Waarbij u altijd en overal exact kunt bekijken wat er gebeurt en direct kunt ingrijpen, mocht dat nodig zijn. Het biedt u de kans om efficiënt te werken en uw medewerkers goed aan te sturen. Zo bent u verzekerd van het hoogst mogelijke resultaat voor uw bedrijf. Bij Stienen BE bent u aan het juiste adres om de stap naar complete stalautomatisering te maken.    

In onze folder PigSolution kunt u meer lezen over Stalautomatisering voor de moderne varkenshouderij. 

Meer dan 45 jaar een begrip
Actief in meer dan 40 landen
Complete stalautomatisering
Wat anderen zeggen Daar zijn we trots op
Sven van Genugten (Genugten Agri, partner in Nederland)

Stienen is onze vaste partner op gebied van ventilatietechniek bij de projecten die wij uitvoeren. Onze klanten zijn tevreden over de betrouwbaarheid, de kwaliteit van de producten en het gebruiksgemak van de apparatuur. Hierdoor hebben wij recent bij een aantal grote projecten in China (8.000 zeugen) en Roemenië (20.000 vleesvarkens) ook weer gekozen om het gehele klimaat en alarmsysteem met Stienen apparatuur uit te rusten.

Richard Kerkers (Kelgro, partner in Nederland)

Wij werken al jaren samen met Stienen BV en hebben hier goede ervaringen mee. Dit komt door onder andere het juiste aanbod van artikelen, maar ook de communicatie tussen onze inkoopafdeling met de verkoopafdeling van Stienen BV. Dit gaat via korte lijnen, waardoor je meestal dezelfde 2 a 3 aanspreekpunten hebt. Ook de levering van de bestelde artikelen gaat (indien ze op voorraad zijn) volgens afspraak. Daarnaast is het ook mogelijk om artikelen met spoed te laten bezorgen of af te halen. Wanneer er klachten of problemen zijn, worden deze correct behandeld door de medewerkers. Kortom, ook in 2021 willen we deze prettige samenwerking graag voorzetten!

Marcel van den Elsen (varkenshouder in Nederland)

Wij kennen Stienen al vele jaren, de vorige generatie had ook al Stienen regelkasten hangen. Door de goede relatie en goede prijskwaliteitverhouding zijn wij altijd tevreden en hebben we bij problemen altijd snel een oplossing. Doordat de bedrijven groeien en we met vreemd personeel moeten werken is het belangrijk dat het systeem simpel en goed werkt. Hier zijn we bij Stienen altijd goed over tevreden. In onze nieuwe biggenstal hebben we in combinatie met de luchtwasser de warmte hiervan benut door middel van een warmtewisselaar van Stienen. Deze winter zagen we ook duidelijk het effect. Wanneer het buiten rond het vriespunt was, was de temperatuur bij de kleinste biggen boven het plafond 13,5 graden. Hierdoor hebben we met alleen vloerverwarming de afdeling meteen op temperatuur en hebben we alleen een laaggestookt verwarmingssysteem nodig, wat veel energie bespaard!

Roelvdlinde
Kom met ons in contact Gedurende kantooruren staat een medewerker uit ons team u graag te woord.

Stalmanagement

KL-6500 managementcomputer: Door de grafische weergave van parameters zoals temperatuur, water, voer, gewicht, productie, relatieve luchtvochtigheid (RV), kooldioxide (CO2) en ammoniak (NH3) beschikt u in één oogopslag over de belangrijkste management informatie. Alle vitale processen in de stal laten zich zo eenvoudig en overzichtelijk regelen, bewaken en sturen.

FarmConnect

FarmConnect: Met de FarmConnect bedrijfssoftware kunt u data uit onze managementcomputers omzetten in managementinformatie. FarmConnect verzamelt alle actuele en historische gegevens van alle computers op uw bedrijf en presenteert deze in duidelijke overzichten, grafieken en tabellen. Dankzij deze bedrijfssoftware heeft u centraal toegang tot uw bedrijfsgegevens. U bent altijd en overal ter wereld met uw bedrijf ‘connected’ en kunt meteen ingrijpen, indien noodzakelijk. 

Remote Control

FarmRemote: Met de remote control-optie kunt u op een veilige manier via smartphone, tablet of PC verbinding maken met onze managementcomputers. Op deze manier is het mogelijk om op grote afstand het agrarisch bedrijf veilig te monitoren en zo nodig in te grijpen. 

Droogvoersystemen

KFM-6400: een universele regelaar voor het automatisch afvullen van troggen in enkelvoudige en/of meervoudige circuits. Zowel geschikt voor eenfase- als meerfasevoedering.

KFV-6400: een uitgebreide droogvoercomputer voor het uiterst nauwkeurig afwegen, mengen en uitdoseren van vooraf ingestelde voerporties per ventiel/diergroep.

Energiezuinige ventilatie

SGS: Energiezuinige, geluidsarme en goed regelbare hogedrukventilatoren vormen een cruciale factor binnen centrale afzuigsystemen. De energiezuinige SGS ventilatoren van Stienen BE onderscheiden zich door in het gangbare regelbereik – tot 35%
van de ventilatiecapaciteit – nog eens extra gunstig te presteren. De SGS ventilatoren zijn bij uitstek geschikt om in te zetten in centrale afzuigsystemen, eventueel gecombineerd met een luchtwasser of mestdrooginstallatie. 

Frequentieregelaar

FC-102: Met de door Stienen BE voorgeprogrammeerde FC-102 wordt het klimaat in de stal optimaal geregeld. Deze frequentieregelaar past het toerental van de ventilator aan de behoefte van de dieren aan. Dit gebeurt via een traploze regeling. Grote temperatuurschommelingen worden voorkomen en de bedrijfszekerheid wordt verhoogd. 

Geregelde minimum ventilatie

AQC: Een goed minimum ventilatieniveau is belangrijk voor het reduceren van vocht, CO2, NH3 en stof in uw stal. Wanneer de managementcomputer de actuele klimaatbehoefte voor uw bedrijf heeft berekend, zorgt de AQC meet- en regelunit dat – onafhankelijk van weersinvloeden en drukverschillen – de (geregelde) ventilatoren de juiste hoeveelheid lucht ventileren.

Ventilatiekokers met kliksysteem

Compact kokers: Stienen BE levert enkel- en dubbelwandige ventilatiekokers in slimme compactuitvoering voor de luchtinlaat en luchtafvoer. De ventilatiekokers passen naadloos op de AQC meet- en regelunits en SGS ventilatoren. Als één systeem zijn ze solide en snel te monteren (kliksysteem). 

Luchtinlaat

Aerowing: De juiste hoeveelheid lucht met de juiste snelheid op de juiste plaats bij uw dieren. Dit is een belangrijke voorwaarde voor een gezond klimaat. Onze managementcomputers beschikken standaard over regelingen die de temperatuurverschillen in uw stal minimaliseren. In combinatie met de door onze robuuste EGM-liermotoren aangestuurde AeroWing inlaatventielen bent u verzekerd van het juiste ventilatiepatroon.

Lucht-water-warmtewisselaar

AeroX: De AeroX lucht-water-warmtewisselaar kan ingezet worden voor het voorconditioneren van lucht. Bij geschikte bodemlagen kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van de warmteopslag in de bodem. Ter hoogte van de luchtinlaat in de stal en zo dicht mogelijk bij de dieren – bevindt zich een lucht-water- warmtewisselaar. Het water in de kunststof slangen is in de winter warmer dan de binnenkomende lucht, waardoor deze opwarmt. In de zomer is dat omgekeerd. 

 

Roelvdlinde