Toonaangevend familiebedrijf (1977)

Met onze sterke roots in de intensieve veehouderij staan wij van nature dicht bij de eindgebruiker. Wij leveren wereldwijd innovatieve automatiseringsoplossingen voor pluimveestallen, varkensstallen en rundveestallen. Klimaatoplossingen, automatiseringssystemen, managementsoftware en bijbehorende randapparatuur worden allemaal in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. 

Stienen BE zet in op complete oplossingen voor elk bedrijf. Bedieningsgemak van onze apparatuur is een groot goed. Net als het meedenken en centraal stellen van onze klanten. Daarom investeren we continu in de kennis, kunde en betrouwbaarheid van onze organisatie én die van onze partners bij u in de buurt. Dat doen we omdat we geloven in de toekomst van ons bedrijf als familiebedrijf.

Bedrijfsvideo

Oorsprong

Ons familiebedrijf is in 1977 ontstaan vanuit de intensieve veehouderij. Hiermee voelen we ons betrokken. We ontwikkelden er ons vakmanschap en deden er onze investeringen. Geen wonder, dat deze sector voor ons net zo belangrijk is als voor u. Zeker in de huidige markt waarin de voedselproductie stijgt en dierwelzijn een belangrijke pijler is. 

In 1977 startten Michel en Corrie Stienen het familiebedrijf Stienen BE in de achtertuin van hun toenmalige woning in Nederweert-Eind. 

Einde jaren tachtig participeerde Stienen BE op de verschillende vakbeurzen in Europa. De ontwikkelingen gingen daarna zo snel, dat in 1979 een nieuw bedrijfspand in Nederweert gekocht werd. Door de groei van activiteiten werd in 1984 de productieruimte uitgebreid. En in 1992 volgde een rigoureuze verbouwing. Resultaat: een modern bedrijfspand met alle benodigde voorzieningen. 

Ruim tien jaar later, in 2003, startte zoon Erwin Stienen in de zaak. Twee jaar later verhuisden we naar een gloednieuw bedrijfspand aan de Mangaanstraat in Nederweert. Het pand van waaruit sindsdien onze ideeën, producten en oplossingen hun weg naar de veehouders over de hele wereld vinden. 

Op 1 september 2022 vierden we ons 45 jarig jubileum. 
Trots zijn we op alles wat we tot nu toe bereikt hebben. Vol vertrouwen kijken we naar de toekomst van ons bedrijf als familiebedrijf. 

Peter