AutomatiseringFarmConnectSoftware en eindstationsVentilatieLiermotoren en toebehorenAlarmapparatuur

Eigenschappen

  • Snelle, probleemloze inbedrijfstelling door voorprogrammering
  • Voorgeprogrammeerd met optimale gebruikersinstellingen, geen ongewenste stop van de ventilatie
  • Optimale bescherming door robuuste IP55-behuizing en 3C3-coating
  • Maximale bedrijfszekerheid door hoge betrouwbaarheid
  • Onderhoudsvrij
  • Enorme energiebesparing
  • Wereldwijd 24/7 service
Neem contact op

FC-102 frequentieregelaar

voor optimale regeling van het stalklimaat en verbeterde bedrijfsvoering en bedrijfsresultaten

Voorgeprogrammeerd | De FC-102 wordt door Stienen BE voorgeprogrammeerd. Alle parameters zijn voor gebruik van Stienen apparatuur ingesteld. Dit betekent dat de inbedrijfstelling slechts enkele minuten in beslag neemt. Verder kan deze frequentieregelaar direct communiceren met de nieuwe generatie Stienen-regelcomputers.

Ideaal klimaat | De traploze regeling van de FC-102 zorgt onder alle omstandigheden voor een optimaal klimaat. Door het toerental van een ventilator met de FC-102 continu aan te passen aan de behoefte, worden grote temperatuurverschillen voorkomen. Dit zorgt tegelijkertijd voor een vermindering van geluidsoverlast, energieverbruik, slijtage en onderhoud, waardoor de bedrijfszekerheid verhoogd wordt. 

Optimale bescherming | De IP55- of IP66-uitvoeringen zorgen voor de best mogelijke bescherming tegen vocht en vuil. Standaard is de elektronica van de FC-102 voorzien van een klasse 3C3-coating. Dit alles maakt de FC-102 onderhoudsvrij. De condensatoren en koelventilator hebben eenzelfde levensduur als de regelaar en hoeven na verloop van tijd dan ook niet vervangen te worden. De ingebouwde DC-spoelen onderdrukken harmonische storingen. 

Kostenbesparing | Als gevolg van de vermindering van het energieverbruik worden direct vanaf het begin kosten bespaard: een toerentalverlaging van 20% zorgt voor een halvering van het energieverbruik. De FC-102 kan meerdere motoren aandrijven. Bij gebruik van een groot aantal ventilatoren zijn dan minder regelaars nodig en kunnen kosten worden bespaard. De grootste energiebesparing bij de FC-102 wordt bereikt door het toerental van de regelaar traploos te regelen. 

Hoge betrouwbaarheid | De FC-102 is uitermate geschikt voor toepassingen in de veehouderij en kassenbouw, waarbij uitval van ventilatie tot enorme schade kan leiden. De frequentieregelaar detecteert fase-uitval en vangt overschrijdingen van de maximale temperatuur in de omvormer zelf op door het aanpassen van de aandrijving. Problemen worden tijdig gesignaleerd; het toerental wordt automatisch aangepast en ventilatie-uitval wordt voorkomen. Verder heeft de FC-102 een optimale bescherming tegen piekspanning, bijvoorbeeld bij blikseminslag. 

Product Leaflet
Product Leaflet
Leaflet
Bestand Apparaatnaam Taal
FC-102-L-ES20091.pdf FC-102 Español
FC-102-L-NL20091.pdf FC-102 Nederlands
FC-102-L-DE20091.pdf FC-102 Deutsch
FC-102-L-EN20091.pdf FC-102 English
Roelvdlinde